Zeleninu očístíme: papriky zbavíme jadérek, rajčata rozpůlíme, salátovou okurku můžeme a nemusíme zbavit slupky a cibulku oloupeme. Všechnu zeleninu řádně umyjeme a necháme okapat. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, která musí být osolená.
Do vroucí vody přidáme těstoviny a na mírném ohni vaříme cca 10–12 minut. Než se těstoviny uvaří, máme čas na nakrájení zeleniny.
Nejdříve nakrájíme nadrobno cibulku, papriky na malé nudličky, okurku a rajčata na kostičky. Vše dáme do velké mísy, osolíme, opepříme, přidáme lžičku koření Tzatziky a kelímek zakysané smetany. Důkladně promícháme.
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je přidáme do mísy se zeleninou, vše znovu dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme.
Těstoviny si uvaříme klasickým způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus…
více o Skvělý těstovinový salát
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře