Zeleninu očístíme: papriky zbavíme jadérek, rajčata rozpůlíme, salátovou okurku můžeme a nemusíme zbavit slupky a cibulku oloupeme. Všechnu zeleninu řádně umyjeme a necháme okapat. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, která musí být osolená.
Do vroucí vody přidáme těstoviny a na mírném ohni vaříme cca 10–12 minut. Než se těstoviny uvaří, máme čas na nakrájení zeleniny.
Nejdříve nakrájíme nadrobno cibulku, papriky na malé nudličky, okurku a rajčata na kostičky. Vše dáme do velké mísy, osolíme, opepříme, přidáme lžičku koření Tzatziky a kelímek zakysané smetany. Důkladně promícháme.
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je přidáme do mísy se zeleninou, vše znovu dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme.
Těstoviny si uvaříme klasickým způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus…
více o Skvělý těstovinový salát
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové