Lák

2.2

hodnoceno: 5
Příprava: 10 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      l voda
    • 1
      l ocet
    • 50
      ks cukerin
    • 150
      g mořská sůl
    • 300
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Svaříme vodu a v horké rozpustíme sůl, cukr a cukerin. Pak nalijeme ocet a promícháme. Na okurky používáme tento lák a na dno sklenic přidáme koření. Jinak je možné do láku rovnou koření zavařit a scedit. V tom případě přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, celou skořici, hořčičné semínko, hřebíček a květ kopru. Lák s výluhem koření lze použít na nakládání hub (doplníme o papriky a zelí), kapie (slabší lák a olej) nebo utopence (s cibulí a chilli).

Podobné recepty

Použité suroviny: Cukerin Cukr Mořská sůl Ocet Voda

Doporučujeme

Další doporučené recepty: