Svaříme vodu a v horké rozpustíme sůl, cukr a cukerin. Pak nalijeme ocet a promícháme. Na okurky používáme tento lák a na dno sklenic přidáme koření. Jinak je možné do láku rovnou koření zavařit a scedit. V tom případě přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, celou skořici, hořčičné semínko, hřebíček a květ kopru. Lák s výluhem koření lze použít na nakládání hub (doplníme o papriky a zelí), kapie (slabší lák a olej) nebo utopence (s cibulí a chilli).
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí