Svaříme vodu a v horké rozpustíme sůl, cukr a cukerin. Pak nalijeme ocet a promícháme. Na okurky používáme tento lák a na dno sklenic přidáme koření. Jinak je možné do láku rovnou koření zavařit a scedit. V tom případě přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, celou skořici, hořčičné semínko, hřebíček a květ kopru. Lák s výluhem koření lze použít na nakládání hub (doplníme o papriky a zelí), kapie (slabší lák a olej) nebo utopence (s cibulí a chilli).
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed…
více o Volarské tvarohové koláčky