Svaříme vodu a v horké rozpustíme sůl, cukr a cukerin. Pak nalijeme ocet a promícháme. Na okurky používáme tento lák a na dno sklenic přidáme koření. Jinak je možné do láku rovnou koření zavařit a scedit. V tom případě přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, celou skořici, hořčičné semínko, hřebíček a květ kopru. Lák s výluhem koření lze použít na nakládání hub (doplníme o papriky a zelí), kapie (slabší lák a olej) nebo utopence (s cibulí a chilli).
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového