Zaděláme kvásek (se 150 ml vody). Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej, kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu. Když se lepí, přidáme mouku tak, aby bylo těsto vláčné. Hotové těsto hned rozdělíme na bochánky a ty rozválíme na placky, které pak necháme kynout cca 15 minut.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou