Kvasnice rozdrobte do trochy vlažného mléka s cukrem a nechte je vyběhnout. Přidejte je k mouce, zbytku mléka, dosypte sůl a vypracujte hladké těsto. To nechte na teplém místě půl hodiny kynout. Na pomoučeném vále z těsta tvořte bochánky a ty pak prsty roztahujte do tenké placky. Měly by být krásně pevné, toto těsto se netrhá. Hned jak máte hotovo, placku položte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran zhruba jeden a půl minuty. Tuk trochu vysajte papírovou utěrkou. Langoše podávejte s prolisovaným česnekem, sýrem a kečupem.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka