Plát lasagní vložíme na dno pekáče. Naneseme asi 1 cm vrstvu omáčky bolognese a poté vrstvu omáčky bešamel také 1 cm. Pak naneseme opět vrstvu těstovin.
Takto pokračujeme až budou 3 vrstvy těstovin. Na poslední vrstvu těstovin naneseme pouze bešamel a posypeme parmazánem.
Vložíme do trouby na 145 stupňů a pečeme 45 minut.
Hotové lasagne můžeme přelít teplým taleggio fondue (0,2 l smetany přivedeme k varu a přidáme 100 g kostiček sýru taleggio).
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky