Plátky lasagní musíme spařit ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a vhodit do studené vody s ledem, aby zůstaly „al dente”.
Do zapékací mísy střídavě skládáme plátky těsta, vrstvu rajčatové omáčky, opět lasagne, ragú Bolognese, bešamel. Zopakujeme všechny vrstvy ještě jednou a zakončíme rajčatovou omáčkou, bešamelem a strouhaným parmazánem.
Jemně nakrájenou cibuli osmažaaíme na tuku dorůžova, přidáme mlatou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový…
více o Falešná gulášová polévka
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella