3.25
Na pánvi rozpálíme tři lžíce olivového oleje. Zprudka orestujeme maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, a… více o Čína pana Nerudy
Plátky lasagní musíme spařit ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a vhodit do studené vody s ledem, aby zůstaly „al… více o Lasagne
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.… více o Vepřové plátky pana nadlesního
Vyzkoušejte skvělý tradiční jablečný koláč z babiččina receptáře, který voní po skořici.… Celý článek
Mazání másla na chleba je činnost, nad kterou většina z nás vůbec nepřemýšlí. Ukrojíte chleba,… Celý článek
Knedlíky patří neodmyslitelně k české kuchyni. Samozřejmě lze koupit už hotové nebo si pomoci… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako… více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Do velké mísy prosijeme mouku, postupně do ní vmícháme vejce. Přidáme podmáslí, vodu a sůl a vymícháme hladké těsto,… více o Křehké lívance z podmáslí
Na nudličky pokrájené maso orestujeme na oleji s kouskem másla. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a promícháme.… více o Kuřecí směs s bramboráčky
Nejprve uvaříme vejce natvrdo, které poté rozkrojíme na čtvrtky. Poté naklepeme kuřecí prsa na asi 1 cm vysoké plátky,… více o Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout, po vykynutí… více o Výborné koláčky s tvarohem, povidly a drobenkou
Nakrájená rajčata a Mozzarellu položíme do kruhu na talíř a pokapeme olivovým olejem.Špetku bazalky a salátové koření a… více o Mozzarellový salát
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Formu na chlebíček o rozměrech 20×13 cm důkladně vymastěte… více o Banánový chlebíček
Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme… více o „Hned" jablečný (hruškový) koláč
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm… více o Penne s hráškem a chřestem
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je… více o Žampionová játra
1. Rybíz propláchneme a necháme okapat. Pak vidličkou strhneme kuličky ze stonků. Lehce je rozmačkáme a posypeme… více o Omáčka Cumberland
Oloupejte cibuli a nakrájíme na plátky. Rozpustíme máslo a cukr na mírném ohni. Přidejte cibuli, zakryjte pokličkou na… více o Cibulová marmeláda IV.