Vývar: Maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažíme na oleji. Přidáme protlak, sůl a zeleninu. Necháme 5–10 minut vařit a pak dochutíme.
Bešamel: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, do ní přidáme studené mléko a za občasného míchání povaříme. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přidáme polovinu sýra.
Lasagne: Dno zapékací misky pokryjeme slabou vrstvou bešamelové omáčky. Na tu položíme listy lasagní, zalijeme vývarem. Vrstvy prostřídáme až navrch. Posypeme sýrem, co zbyl. Zapečeme v troubě 35–40 minut při 200 °C, dokud vrchní listy nejsou zlatavé až nahnědlé a měkké.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem