Vývar: Maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažíme na oleji. Přidáme protlak, sůl a zeleninu. Necháme 5–10 minut vařit a pak dochutíme.
Bešamel: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, do ní přidáme studené mléko a za občasného míchání povaříme. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přidáme polovinu sýra.
Lasagne: Dno zapékací misky pokryjeme slabou vrstvou bešamelové omáčky. Na tu položíme listy lasagní, zalijeme vývarem. Vrstvy prostřídáme až navrch. Posypeme sýrem, co zbyl. Zapečeme v troubě 35–40 minut při 200 °C, dokud vrchní listy nejsou zlatavé až nahnědlé a měkké.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík