g
losos
nebo jiné filety z ryby - čerstvé nebo mražené
1
balení
mražený špenát
9
plátek
lasagne
Postup přípravy receptu
Najprve připravíme špenát dle vlastní chuti. Do osolené vroucí vody přidáme na 3 minuty předvařené lasagne (návod je napsaný na krabičce). Lososa očistíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Až lasagne a špenát budou hotové, připravíme si zapékací misku, do které na dno dáme tak 2 lžíce špenátu, rozetřeme po celé misce, a na dno dáme 3 plátky vařených lasagní, na ně dáme vrstvu špenátu, pak kousky lososa. Proceduru opakujeme, lasagne, špenát, losos a posledni vrstva plátků lasagní. Povrch pomažeme zakysanou smetanou (větší vrstvou) ochucenou solí, pepřem a můžeme posypat strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct na cca 40 minut při 250 °C.
TIP: Do špenátu při jeho vaření na konci, přidejte 2 lžičky smetany, bude mít mnohem lepší a smetanovější chuť. Podle chuti můžete k lososu přidat i plátky vařeného vajíčka.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny