g
losos
nebo jiné filety z ryby - čerstvé nebo mražené
1
balení
mražený špenát
9
plátek
lasagne
Postup přípravy receptu
Najprve připravíme špenát dle vlastní chuti. Do osolené vroucí vody přidáme na 3 minuty předvařené lasagne (návod je napsaný na krabičce). Lososa očistíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Až lasagne a špenát budou hotové, připravíme si zapékací misku, do které na dno dáme tak 2 lžíce špenátu, rozetřeme po celé misce, a na dno dáme 3 plátky vařených lasagní, na ně dáme vrstvu špenátu, pak kousky lososa. Proceduru opakujeme, lasagne, špenát, losos a posledni vrstva plátků lasagní. Povrch pomažeme zakysanou smetanou (větší vrstvou) ochucenou solí, pepřem a můžeme posypat strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct na cca 40 minut při 250 °C.
TIP: Do špenátu při jeho vaření na konci, přidejte 2 lžičky smetany, bude mít mnohem lepší a smetanovější chuť. Podle chuti můžete k lososu přidat i plátky vařeného vajíčka.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Kapustové listy krátce povaříme v osolené vodě. Okapané listy rozložíme a položíme na ně plátek šunky a sýra. Stočíme…
více o Opékané kapustové závitky
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni…
více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka