g
losos
nebo jiné filety z ryby - čerstvé nebo mražené
1
balení
mražený špenát
9
plátek
lasagne
Postup přípravy receptu
Najprve připravíme špenát dle vlastní chuti. Do osolené vroucí vody přidáme na 3 minuty předvařené lasagne (návod je napsaný na krabičce). Lososa očistíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Až lasagne a špenát budou hotové, připravíme si zapékací misku, do které na dno dáme tak 2 lžíce špenátu, rozetřeme po celé misce, a na dno dáme 3 plátky vařených lasagní, na ně dáme vrstvu špenátu, pak kousky lososa. Proceduru opakujeme, lasagne, špenát, losos a posledni vrstva plátků lasagní. Povrch pomažeme zakysanou smetanou (větší vrstvou) ochucenou solí, pepřem a můžeme posypat strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct na cca 40 minut při 250 °C.
TIP: Do špenátu při jeho vaření na konci, přidejte 2 lžičky smetany, bude mít mnohem lepší a smetanovější chuť. Podle chuti můžete k lososu přidat i plátky vařeného vajíčka.
Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt, mléko, mouku, na kousky nalámanou čokoládu na vaření a prášek do pečiva…
více o Jogurtové řezy s pudinkem
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou