Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs chutí podobná boloňské omáčce. Mléko dáme ohřát a za stálého míchání v něm rozpustíme tavený sýr. Pokud nám směs nezhoustne, přidáme trošku hladké mouky a mícháme do doby, než nám bešamel krásně zhoustne. Zapékací misku vymažeme troškou oleje a pokládáme jednotlivé vrstvy. Na dno lasagne, vrstvu masové směsi, lasagne, další vrstvu masové směsi, lasagne atd. Dokud nám směs vystačí. Poslední vrstvou jsou lasagne.
Všechno zalijeme bešamelem a navrch nastrouháme eidam a mozzarellu. Vše dáme zapéct do trouby na 210 °C, pečeme cca 40 minut. Zkouším všechny vrstvy propíchnout vidličkou. Pokud to jde a sýr se nám navrchu krásně rozpustil a zezlátnul, je hotovo. Dobrou chuť!
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka