Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs chutí podobná boloňské omáčce. Mléko dáme ohřát a za stálého míchání v něm rozpustíme tavený sýr. Pokud nám směs nezhoustne, přidáme trošku hladké mouky a mícháme do doby, než nám bešamel krásně zhoustne. Zapékací misku vymažeme troškou oleje a pokládáme jednotlivé vrstvy. Na dno lasagne, vrstvu masové směsi, lasagne, další vrstvu masové směsi, lasagne atd. Dokud nám směs vystačí. Poslední vrstvou jsou lasagne.
Všechno zalijeme bešamelem a navrch nastrouháme eidam a mozzarellu. Vše dáme zapéct do trouby na 210 °C, pečeme cca 40 minut. Zkouším všechny vrstvy propíchnout vidličkou. Pokud to jde a sýr se nám navrchu krásně rozpustil a zezlátnul, je hotovo. Dobrou chuť!
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč