Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs chutí podobná boloňské omáčce. Mléko dáme ohřát a za stálého míchání v něm rozpustíme tavený sýr. Pokud nám směs nezhoustne, přidáme trošku hladké mouky a mícháme do doby, než nám bešamel krásně zhoustne. Zapékací misku vymažeme troškou oleje a pokládáme jednotlivé vrstvy. Na dno lasagne, vrstvu masové směsi, lasagne, další vrstvu masové směsi, lasagne atd. Dokud nám směs vystačí. Poslední vrstvou jsou lasagne.
Všechno zalijeme bešamelem a navrch nastrouháme eidam a mozzarellu. Vše dáme zapéct do trouby na 210 °C, pečeme cca 40 minut. Zkouším všechny vrstvy propíchnout vidličkou. Pokud to jde a sýr se nám navrchu krásně rozpustil a zezlátnul, je hotovo. Dobrou chuť!
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany