Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs chutí podobná boloňské omáčce. Mléko dáme ohřát a za stálého míchání v něm rozpustíme tavený sýr. Pokud nám směs nezhoustne, přidáme trošku hladké mouky a mícháme do doby, než nám bešamel krásně zhoustne. Zapékací misku vymažeme troškou oleje a pokládáme jednotlivé vrstvy. Na dno lasagne, vrstvu masové směsi, lasagne, další vrstvu masové směsi, lasagne atd. Dokud nám směs vystačí. Poslední vrstvou jsou lasagne.
Všechno zalijeme bešamelem a navrch nastrouháme eidam a mozzarellu. Vše dáme zapéct do trouby na 210 °C, pečeme cca 40 minut. Zkouším všechny vrstvy propíchnout vidličkou. Pokud to jde a sýr se nám navrchu krásně rozpustil a zezlátnul, je hotovo. Dobrou chuť!
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem