Cibuli očistíme a omyjeme. Česnek oloupeme. Bylinky omyjeme a jemně nasekáme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky.
Na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran mleté maso. Přidáme cibuli a česnek. Po 1 minutě přidáme rajčata, šunku a bylinky. Osolíme a opepříme. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Ve smetaně rozšleháme vejce a parmazán.
Dno zapékací formy potřeme troškou vaječné smetany. Rozložíme 2 plátky lasagní. Další vrstvu utvoříme ze 1/3 mletého masa a zakryjeme dalšími 2 plátky lasagní. Znovu vytvoříme vrstvu z druhé třetiny masové směsi a zakryjeme zbylými lasagnemi. Navrch dáme zbylé maso a mozzarellu. Zalijeme vaječnou smetanou. Zapékáme zhruba 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany