Cibuli očistíme a omyjeme. Česnek oloupeme. Bylinky omyjeme a jemně nasekáme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky.
Na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran mleté maso. Přidáme cibuli a česnek. Po 1 minutě přidáme rajčata, šunku a bylinky. Osolíme a opepříme. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Ve smetaně rozšleháme vejce a parmazán.
Dno zapékací formy potřeme troškou vaječné smetany. Rozložíme 2 plátky lasagní. Další vrstvu utvoříme ze 1/3 mletého masa a zakryjeme dalšími 2 plátky lasagní. Znovu vytvoříme vrstvu z druhé třetiny masové směsi a zakryjeme zbylými lasagnemi. Navrch dáme zbylé maso a mozzarellu. Zalijeme vaječnou smetanou. Zapékáme zhruba 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka