Cibuli očistíme a omyjeme. Česnek oloupeme. Bylinky omyjeme a jemně nasekáme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky.
Na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran mleté maso. Přidáme cibuli a česnek. Po 1 minutě přidáme rajčata, šunku a bylinky. Osolíme a opepříme. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Ve smetaně rozšleháme vejce a parmazán.
Dno zapékací formy potřeme troškou vaječné smetany. Rozložíme 2 plátky lasagní. Další vrstvu utvoříme ze 1/3 mletého masa a zakryjeme dalšími 2 plátky lasagní. Znovu vytvoříme vrstvu z druhé třetiny masové směsi a zakryjeme zbylými lasagnemi. Navrch dáme zbylé maso a mozzarellu. Zalijeme vaječnou smetanou. Zapékáme zhruba 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou