Na rozpáleném oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme zelí, celý kmín, zalijeme vínem a dusíme.
V druhé pánvi smažíme nakrájené maso (bez oleje), pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Maso okořeníme mletým kmínem, pepřem a solí. Po chvíli přilijeme protlak a chvíli dusíme.
Po deseti minutách dušení přidáme k zelí smetany a promícháme.
Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu lasagní, zelí, masa a postup opakujeme, dokud máme v míse místo. Poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem.
Lasagne se zelím pečeme při teplotě 180 °C okolo půl hodiny.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině