Na rozpáleném oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme zelí, celý kmín, zalijeme vínem a dusíme.
V druhé pánvi smažíme nakrájené maso (bez oleje), pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Maso okořeníme mletým kmínem, pepřem a solí. Po chvíli přilijeme protlak a chvíli dusíme.
Po deseti minutách dušení přidáme k zelí smetany a promícháme.
Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu lasagní, zelí, masa a postup opakujeme, dokud máme v míse místo. Poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem.
Lasagne se zelím pečeme při teplotě 180 °C okolo půl hodiny.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha