Na rozpáleném oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme zelí, celý kmín, zalijeme vínem a dusíme.
V druhé pánvi smažíme nakrájené maso (bez oleje), pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Maso okořeníme mletým kmínem, pepřem a solí. Po chvíli přilijeme protlak a chvíli dusíme.
Po deseti minutách dušení přidáme k zelí smetany a promícháme.
Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu lasagní, zelí, masa a postup opakujeme, dokud máme v míse místo. Poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem.
Lasagne se zelím pečeme při teplotě 180 °C okolo půl hodiny.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky