Latte macchiato

1.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Základ
    • 100
      g máslo
    • 50
      g mandlové lupínky - loupané
    • 200
      g sušenky be-be
  • Další suroviny
    • 380
      g smetana ke šlehání
    • 500
      g tučný tvaroh
    • 1
      lžíce instantní káva
    • 1
      lžíce mletá káva
    • 6
      ks želatina plátková
    • 130
      g cukr krupice
  • Navrch
    • 1
      plechovka ananasový kompot
    • 6
      ks želatina plátková

Postup přípravy receptu

  • Sušenky rozdrtíme a spojíme s máslem. Můžeme přidat i drcené loupané mandle. Natlačíme do formy. Želatinu necháme nabobtnat v ledové vodě. Tvaroh vyšleháme s cukrem a 130 g tekuté šlehačky. Do směsi tvarohu vmícháme další celou ušlehanou šlehačku. Směs rozdělíme na dvě části – do jedné vmícháme rozpuštěnou kávu, druhou necháme bílou. Želatinu vymačkáme a opatrně ji rozpustíme v mikrovlnce. Nejprve vmícháme polovinu želatiny do kávové části a rozetřeme rychle na korpus. Do druhé části vmícháme druhou polovinu želatiny a rozetřeme ji na kávovou vrstvu. Dáme do lednice. Po zachlazení rozpustíme nabobtnalou želatinu (6 plátků) ve šťávě z kompotu, kterou doplníme do 0,5 l vodou. Necháme vychladnout. Ananasové kousky naklademe navrch dortu a těsně před ztuhnutím zalijeme želatinou.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: