Sušenky rozdrtíme a spojíme s máslem. Můžeme přidat i drcené loupané mandle. Natlačíme do formy. Želatinu necháme nabobtnat v ledové vodě. Tvaroh vyšleháme s cukrem a 130 g tekuté šlehačky. Do směsi tvarohu vmícháme další celou ušlehanou šlehačku. Směs rozdělíme na dvě části – do jedné vmícháme rozpuštěnou kávu, druhou necháme bílou. Želatinu vymačkáme a opatrně ji rozpustíme v mikrovlnce. Nejprve vmícháme polovinu želatiny do kávové části a rozetřeme rychle na korpus. Do druhé části vmícháme druhou polovinu želatiny a rozetřeme ji na kávovou vrstvu. Dáme do lednice. Po zachlazení rozpustíme nabobtnalou želatinu (6 plátků) ve šťávě z kompotu, kterou doplníme do 0,5 l vodou. Necháme vychladnout. Ananasové kousky naklademe navrch dortu a těsně před ztuhnutím zalijeme želatinou.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
Jemně nakrájenou cibuli osmažaaíme na tuku dorůžova, přidáme mlatou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový…
více o Falešná gulášová polévka