Sušenky rozdrtíme a spojíme s máslem. Můžeme přidat i drcené loupané mandle. Natlačíme do formy. Želatinu necháme nabobtnat v ledové vodě. Tvaroh vyšleháme s cukrem a 130 g tekuté šlehačky. Do směsi tvarohu vmícháme další celou ušlehanou šlehačku. Směs rozdělíme na dvě části – do jedné vmícháme rozpuštěnou kávu, druhou necháme bílou. Želatinu vymačkáme a opatrně ji rozpustíme v mikrovlnce. Nejprve vmícháme polovinu želatiny do kávové části a rozetřeme rychle na korpus. Do druhé části vmícháme druhou polovinu želatiny a rozetřeme ji na kávovou vrstvu. Dáme do lednice. Po zachlazení rozpustíme nabobtnalou želatinu (6 plátků) ve šťávě z kompotu, kterou doplníme do 0,5 l vodou. Necháme vychladnout. Ananasové kousky naklademe navrch dortu a těsně před ztuhnutím zalijeme želatinou.
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka