Lázeňský koláč

3

hodnoceno: 3
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 1
      ks vejce
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g hera
    • 1
      lžíce cukr
  • Náplň
    • 2
      ks pudinkový prášek vanilkový
    • jablka

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky.
  • První část těsta rozválíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Na to rozprostřeme náplň tak, aby u okrajů zůstalo místo asi půl centimetru. Nyní si rozválíme druhou polovinu těsta, kterou opatrně položíme na jablečnou náplň. Kraje k sobě pevně přitiskneme, aby jablíčka v troubě nevytekla.
  • Pečeme na 120 °C asi 30–45 minut. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
  • Náplň: Jablíčka si oloupeme a odstraníme jádřince. Nakrájíme na kousky, dáme do mísy a smícháme s oběma pudinkovými prášky. Pokud máte jablka kyselá, můžete přidat cukr (my nesladíme). A pokud jsou jablka naopak mdlá, můžete zakápnout citronovou šťávou.
  • Pozn.: Těsto se dost trhá, proto je vhodné ho při přenášení na plech přeložit.
Zařazení: Koláče Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: