Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky.
První část těsta rozválíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Na to rozprostřeme náplň tak, aby u okrajů zůstalo místo asi půl centimetru. Nyní si rozválíme druhou polovinu těsta, kterou opatrně položíme na jablečnou náplň. Kraje k sobě pevně přitiskneme, aby jablíčka v troubě nevytekla.
Pečeme na 120 °C asi 30–45 minut. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Náplň: Jablíčka si oloupeme a odstraníme jádřince. Nakrájíme na kousky, dáme do mísy a smícháme s oběma pudinkovými prášky. Pokud máte jablka kyselá, můžete přidat cukr (my nesladíme). A pokud jsou jablka naopak mdlá, můžete zakápnout citronovou šťávou.
Pozn.: Těsto se dost trhá, proto je vhodné ho při přenášení na plech přeložit.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
1. Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem-metličkou je to zdlouhavější),přidáme…
více o Palačinky s Nutellou a keksem