Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky.
První část těsta rozválíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Na to rozprostřeme náplň tak, aby u okrajů zůstalo místo asi půl centimetru. Nyní si rozválíme druhou polovinu těsta, kterou opatrně položíme na jablečnou náplň. Kraje k sobě pevně přitiskneme, aby jablíčka v troubě nevytekla.
Pečeme na 120 °C asi 30–45 minut. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Náplň: Jablíčka si oloupeme a odstraníme jádřince. Nakrájíme na kousky, dáme do mísy a smícháme s oběma pudinkovými prášky. Pokud máte jablka kyselá, můžete přidat cukr (my nesladíme). A pokud jsou jablka naopak mdlá, můžete zakápnout citronovou šťávou.
Pozn.: Těsto se dost trhá, proto je vhodné ho při přenášení na plech přeložit.
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku