Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky.
První část těsta rozválíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Na to rozprostřeme náplň tak, aby u okrajů zůstalo místo asi půl centimetru. Nyní si rozválíme druhou polovinu těsta, kterou opatrně položíme na jablečnou náplň. Kraje k sobě pevně přitiskneme, aby jablíčka v troubě nevytekla.
Pečeme na 120 °C asi 30–45 minut. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Náplň: Jablíčka si oloupeme a odstraníme jádřince. Nakrájíme na kousky, dáme do mísy a smícháme s oběma pudinkovými prášky. Pokud máte jablka kyselá, můžete přidat cukr (my nesladíme). A pokud jsou jablka naopak mdlá, můžete zakápnout citronovou šťávou.
Pozn.: Těsto se dost trhá, proto je vhodné ho při přenášení na plech přeložit.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory