Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky.
První část těsta rozválíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Na to rozprostřeme náplň tak, aby u okrajů zůstalo místo asi půl centimetru. Nyní si rozválíme druhou polovinu těsta, kterou opatrně položíme na jablečnou náplň. Kraje k sobě pevně přitiskneme, aby jablíčka v troubě nevytekla.
Pečeme na 120 °C asi 30–45 minut. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Náplň: Jablíčka si oloupeme a odstraníme jádřince. Nakrájíme na kousky, dáme do mísy a smícháme s oběma pudinkovými prášky. Pokud máte jablka kyselá, můžete přidat cukr (my nesladíme). A pokud jsou jablka naopak mdlá, můžete zakápnout citronovou šťávou.
Pozn.: Těsto se dost trhá, proto je vhodné ho při přenášení na plech přeložit.
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu