Lechotická švestková omáčka

3

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • citronová šťáva
    • 1
      kelímek povidla
    • 2
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Na másle uděláme světlou jíšku, přidáme trochu vody a asi půl kelímku povidel, podle počtu strávníků.
  • Rozvaříme, osolíme asi půl lžičkou soli, osladíme asi dvěma lžičkami cukru a zakápneme citrónem. Omáčku provaříme.
  • Jako skvělá příloha se hodí houskový knedlík, ale i bramborový a uzené maso, my jsme k tomu měli dnes žebírka.
  • Omáčka se vaří na Jižní Moravě a nikdy bych nevěřila, že kombinace uzeného a sladkého je tak vynikající.
Zařazení: Zálivky a omáčky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: