Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme propasírovaná rajčata, nakrájenou papriku, lžičku cukru a necháme podusit.
Na pánvi s lžící oleje osmahneme na kostičky nakrájené špekáčky hezky do zlatova, přilijeme k nim osolená, opepřená, rozšlehaná vejce a osmažíme, poté přidáme do podušené zeleniny. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.
My máme nejraději lečo s chlebem, ale je dobrá i rýže.
Jelikož mám lečo moc rád a doma ho nikdo nechtěl jíst (slupky z rajčat, nevzhledné vejce), tak jsem si originál upravil tak, že je chutnější a na pohled i vzhlednější, ač jsou suroviny stejné.
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE