Lečo podle Jiřího

3.6

hodnoceno: 5
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      kg rajčata
    • 8
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 7
      ks paprika větší
    • 5
      ks špekáček nemusí být
    • olej
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme propasírovaná rajčata, nakrájenou papriku, lžičku cukru a necháme podusit.
  • Na pánvi s lžící oleje osmahneme na kostičky nakrájené špekáčky hezky do zlatova, přilijeme k nim osolená, opepřená, rozšlehaná vejce a osmažíme, poté přidáme do podušené zeleniny. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.
  • My máme nejraději lečo s chlebem, ale je dobrá i rýže.
  • Jelikož mám lečo moc rád a doma ho nikdo nechtěl jíst (slupky z rajčat, nevzhledné vejce), tak jsem si originál upravil tak, že je chutnější a na pohled i vzhlednější, ač jsou suroviny stejné.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: