Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme propasírovaná rajčata, nakrájenou papriku, lžičku cukru a necháme podusit.
Na pánvi s lžící oleje osmahneme na kostičky nakrájené špekáčky hezky do zlatova, přilijeme k nim osolená, opepřená, rozšlehaná vejce a osmažíme, poté přidáme do podušené zeleniny. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.
My máme nejraději lečo s chlebem, ale je dobrá i rýže.
Jelikož mám lečo moc rád a doma ho nikdo nechtěl jíst (slupky z rajčat, nevzhledné vejce), tak jsem si originál upravil tak, že je chutnější a na pohled i vzhlednější, ač jsou suroviny stejné.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem