Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky. Přidáme na drobné kousky pokrájené Jalapeňo papričky a restujeme dalších 5 minut. 3 až 4 papričky Jalapeňo zaručí dost pálivé lečo.
Po 5 minutách přidáme vodu, rajský protlak a necháme pod pokličkou při střední teplotě podusit dalších 10 minut, aby zelenina změkla.
Poté přidáme klobásu a zalijeme trochou piva a opět necháme 5 minut podusit.
Na závěr přidáme oddělený bílek, osolíme, opepříme a 1–2 minuty povaříme.
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát