Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky. Přidáme na drobné kousky pokrájené Jalapeňo papričky a restujeme dalších 5 minut. 3 až 4 papričky Jalapeňo zaručí dost pálivé lečo.
Po 5 minutách přidáme vodu, rajský protlak a necháme pod pokličkou při střední teplotě podusit dalších 10 minut, aby zelenina změkla.
Poté přidáme klobásu a zalijeme trochou piva a opět necháme 5 minut podusit.
Na závěr přidáme oddělený bílek, osolíme, opepříme a 1–2 minuty povaříme.
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení