Kulatou formu o průměru 20 cm vymažeme a dno vyložíme kruhem pečicího papíru, který také pomastíme.
Sušenky rozdrtíme, přidáme k nim sekané kandované třešně, rozinky a oříšky. Do kastrůlku nakrájíme máslo, nalámeme čokoládu a přidáme sirup nebo med. Necháme rozpustit při mírné teplotě a důkladně promícháme.
Rozpuštěnou směs nalijeme k sušenkám a dobře promícháme, aby se směsi spojily. Vzniklou hmotu přendáme do formy a pořádně ji stlačíme a zarovnáme vypouklou stranou lžíce.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem