Smícháme přísady na těsto a vyválíme na cca 3 mm. Vykrajujeme kolečka a pečeme v troubě do růžova cca 10 minut.
Nejdříve uvaříme kaši z mouky, mléka a vanilkového cukru a necháme úplně vychladnout (přikryjeme potravinovou folií, aby se netvořil škraloup). Šleháme máslo s cukrem do pěny a postupně po lžičkách přidáváme kaši.
Kolečka slepujeme krémem (vyšší vrstva krému) a vršek potíráme polevou z moučkového cukru a citronové šťávy (do cukru přidáváme šťávu, poleva musí být dost hustá, aby dobře schla). Po zaschnutí polevy dáváme do krabice a skladujeme na chladném místě nebo v lednici.
Je to oblíbené vánoční cukroví rodiny mého manžela a chlapi tradičně toto cukroví slepují krémem i potírají polevou sami.
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky