Smícháme přísady na těsto a vyválíme na cca 3 mm. Vykrajujeme kolečka a pečeme v troubě do růžova cca 10 minut.
Nejdříve uvaříme kaši z mouky, mléka a vanilkového cukru a necháme úplně vychladnout (přikryjeme potravinovou folií, aby se netvořil škraloup). Šleháme máslo s cukrem do pěny a postupně po lžičkách přidáváme kaši.
Kolečka slepujeme krémem (vyšší vrstva krému) a vršek potíráme polevou z moučkového cukru a citronové šťávy (do cukru přidáváme šťávu, poleva musí být dost hustá, aby dobře schla). Po zaschnutí polevy dáváme do krabice a skladujeme na chladném místě nebo v lednici.
Je to oblíbené vánoční cukroví rodiny mého manžela a chlapi tradičně toto cukroví slepují krémem i potírají polevou sami.
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou