Smícháme přísady na těsto a vyválíme na cca 3 mm. Vykrajujeme kolečka a pečeme v troubě do růžova cca 10 minut.
Nejdříve uvaříme kaši z mouky, mléka a vanilkového cukru a necháme úplně vychladnout (přikryjeme potravinovou folií, aby se netvořil škraloup). Šleháme máslo s cukrem do pěny a postupně po lžičkách přidáváme kaši.
Kolečka slepujeme krémem (vyšší vrstva krému) a vršek potíráme polevou z moučkového cukru a citronové šťávy (do cukru přidáváme šťávu, poleva musí být dost hustá, aby dobře schla). Po zaschnutí polevy dáváme do krabice a skladujeme na chladném místě nebo v lednici.
Je to oblíbené vánoční cukroví rodiny mého manžela a chlapi tradičně toto cukroví slepují krémem i potírají polevou sami.
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka