Z ingrediencí na těsto uděláme tuhé těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny, jednu polovinu necháme bílou a do druhé poloviny přidáme kakao, aby těsto bylo pěkně hnědé. Necháme odležet pár hodin v lednici.
Obě těsta vyválíme na válu asi na tři milimetry. Vykrajujeme kolečka o průměru asi 5–6 cm. Pokládáme je na plech na pečicí papír kousek od sebe, kolečka při pečení ještě trošku nabydou.
Pečeme na 150 °C do růžova (vychází mi to asi na 10–15 minut).
Ingredience na krém kromě práškového cukru a másla mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí, po vychladnutí přidáme máslo i práškový cukr a zamícháme.
Po vychladnutí plníme kolečka krémem tak, že vezmeme hnědé kolečko, potřeme ho krémem a na něj přilepíme bílé kolečko.
Po naplnění koleček můžeme vršek ozdobit čokoládou nebo citronovou polevou s oříšky, gumovými medvídky... podle fantazie.
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák