Z ingrediencí na těsto uděláme tuhé těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny, jednu polovinu necháme bílou a do druhé poloviny přidáme kakao, aby těsto bylo pěkně hnědé. Necháme odležet pár hodin v lednici.
Obě těsta vyválíme na válu asi na tři milimetry. Vykrajujeme kolečka o průměru asi 5–6 cm. Pokládáme je na plech na pečicí papír kousek od sebe, kolečka při pečení ještě trošku nabydou.
Pečeme na 150 °C do růžova (vychází mi to asi na 10–15 minut).
Ingredience na krém kromě práškového cukru a másla mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí, po vychladnutí přidáme máslo i práškový cukr a zamícháme.
Po vychladnutí plníme kolečka krémem tak, že vezmeme hnědé kolečko, potřeme ho krémem a na něj přilepíme bílé kolečko.
Po naplnění koleček můžeme vršek ozdobit čokoládou nebo citronovou polevou s oříšky, gumovými medvídky... podle fantazie.
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Cuketu nakrájíme na kolečka, silná asi 0,5 cm. Půl množství cukety naskládáme do remosky nebo zapékací mísy, posypeme…
více o Zapečená cuketa se šunkou