Z ingrediencí na těsto uděláme tuhé těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny, jednu polovinu necháme bílou a do druhé poloviny přidáme kakao, aby těsto bylo pěkně hnědé. Necháme odležet pár hodin v lednici.
Obě těsta vyválíme na válu asi na tři milimetry. Vykrajujeme kolečka o průměru asi 5–6 cm. Pokládáme je na plech na pečicí papír kousek od sebe, kolečka při pečení ještě trošku nabydou.
Pečeme na 150 °C do růžova (vychází mi to asi na 10–15 minut).
Ingredience na krém kromě práškového cukru a másla mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí, po vychladnutí přidáme máslo i práškový cukr a zamícháme.
Po vychladnutí plníme kolečka krémem tak, že vezmeme hnědé kolečko, potřeme ho krémem a na něj přilepíme bílé kolečko.
Po naplnění koleček můžeme vršek ozdobit čokoládou nebo citronovou polevou s oříšky, gumovými medvídky... podle fantazie.
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli…
více o Kuřecí křidélka na pivě
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky…
více o Mexické fazole se zeleninou
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové