Z ingrediencí na těsto uděláme tuhé těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny, jednu polovinu necháme bílou a do druhé poloviny přidáme kakao, aby těsto bylo pěkně hnědé. Necháme odležet pár hodin v lednici.
Obě těsta vyválíme na válu asi na tři milimetry. Vykrajujeme kolečka o průměru asi 5–6 cm. Pokládáme je na plech na pečicí papír kousek od sebe, kolečka při pečení ještě trošku nabydou.
Pečeme na 150 °C do růžova (vychází mi to asi na 10–15 minut).
Ingredience na krém kromě práškového cukru a másla mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí, po vychladnutí přidáme máslo i práškový cukr a zamícháme.
Po vychladnutí plníme kolečka krémem tak, že vezmeme hnědé kolečko, potřeme ho krémem a na něj přilepíme bílé kolečko.
Po naplnění koleček můžeme vršek ozdobit čokoládou nebo citronovou polevou s oříšky, gumovými medvídky... podle fantazie.
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete