Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v hmoždíři po dobu 5 minut (pokud nemáte hmoždíř, míchejte metličkou v keramické misce). Nezkracujte čas míchání – cibulka krásně zjemní a ztratí svou štiplavou chuť! Poté přidáme vinný ocet, opepříme, přidáme cca 1 lžičku hořčice a podle potřeby ještě dolijeme olivový olej a dochutíme třtinovým cukrem. Vše znovu smícháme. Zálivku dáme na chvíli do ledničky.
Ledový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Cherry rajčátka překrojíme na půlky a smícháme se salátem. Zalijeme zálivkou, opatrně promícháme a máme hotovo.
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou