Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v hmoždíři po dobu 5 minut (pokud nemáte hmoždíř, míchejte metličkou v keramické misce). Nezkracujte čas míchání – cibulka krásně zjemní a ztratí svou štiplavou chuť! Poté přidáme vinný ocet, opepříme, přidáme cca 1 lžičku hořčice a podle potřeby ještě dolijeme olivový olej a dochutíme třtinovým cukrem. Vše znovu smícháme. Zálivku dáme na chvíli do ledničky.
Ledový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Cherry rajčátka překrojíme na půlky a smícháme se salátem. Zalijeme zálivkou, opatrně promícháme a máme hotovo.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy